Αυτισμός - Δ.Α.Δ.

Ο αυτισμός, ανήκει στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και
αποτελεί μια νευροψυχιατρική διαταραχή η οποία εμποδίζει ή δυσκολεύει την ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για την περαιτέρω εξέλιξη του παιδιού.

Περισσότερα...

Μαθησιακές Δυσκολίες

Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες είναι οι δυσκολίες εκείνες οι οποίες επηρεάζουν τη διαδικασία της μάθησης σε όλες τις εκφάνσεις της, όπως η ανάγνωση, η σύνθεση γραπτής έκφρασης, η ορθογραφία, η τέλεση μαθηματικών πράξεων, η κατανόηση κειμένου.

Περισσότερα...

ΔΕΠ-Υ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), είναι μια διαταραχή οργανικής αιτιολογίας. Με ΔΕΠ-Υ μπορεί να χαρακτηριστούν τα παιδιά εκείνα τα οποία εκδηλώνουν συμπτώματα απροσεξίας, υπερκινητικότητας και παρορμητικότητας...

Περισσότερα...

Σύνδρομο Asperger

Το Σύνδρομο Asperger ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή η οποία επηρεάζει την επικοινωνία, το πώς το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο καθώς και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του.

Περισσότερα...

Προβλήματα Συμπεριφοράς

Τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να εμφανίσει ένα παιδί μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση και ποιότηταΑυτό συμβαίνει γιατί το κάθε παιδί έχει το δικό του ταπεραμέντο και γιατί παράλληλα μεγαλώνει και επηρεάζεται από διαφορετικά περιβάλλοντα (οικογενειακό, κ.α.).

Περισσότερα...